Buvo suplanuota šį savaitgalį važiuot namo, bet paskutinę akimirką planai pasikeitė, ir aš likau be cepelinų, kuriuos būčiau gavęs Rokišky (kaip ir kiekvieną kartą, kai grįžtu).
Ta proga šiandien pabandžiau kompensuoti šitą netektį.
Atsidariau Google paiešką, susiradau tris cepelinų receptus (1, 2, 3), nusigrūdau iki Norfos (žmonės kalba, kad ten pigiau. Paaiškėjo, kad žmonės teisybę kalba), nusipirkau kažkokio akcijinio faršo už nepilnus 10 Lt/kg, dar visokio mažai reikalingo šlamšto ir grįžau.
Dar kartą apžiūrėjau tuos receptus, pabandžiau prisiminti kaip tą gėrį mama gamindavo, ir susirinkau ko gali prireikt:
- 7 bulvės
- 250g akcijinio kiaulienos faršo
- Svogūnas
- Kiaušinis
- Kvietiniai miltai
- Juodieji malti pipirai, druska
Pora bulvių išverdam, kitas sutarkuojam ir nusunkiam. Sunkos neišpilam, o palaukiam kelias minutes, kad krakmolas nusistovėtų. Tada sumaigom virtas bulves, sumaišom su sutarkuotom, sukrečiam krakmolą, įberiam druskos, įdėjau dar ir šaukštą miltų. Viską gerai išmaišom ir paliekam ramybėj.
Tada imam faršą, įberiam druskos ir pipirų, susmulkinam svogūną, suplakam kiaušinį ir viską išmaišom. Gaunam kažką panašaus į tai:
Jau dabar matom, kad aš faršo per daug prisidariau, bet ką padarysi. O dabar iš šitos nesąmonės suformuojam kažką panašaus į cepelinus:
Iš šito turto gavom keturis cepelinus, o faršo dar keturiems liko (nieko, bus kitam kartui). Prisipilam į puodą vandens, užvirinam, pasūdom ir sumetam šituos vargšus, po pusvalandžio turim štai tokį gėrį:
Dabar jau galit seilint varvę.
Negaliu pasakyt, kad skonis idealus, iki mamos cepelinų dar toli toli, bet lyginant su kur kitur ragautais, tai visai neblogai pavyko. Tikėjausi, kad bus blogiau.
Patarimai sau kitam kartui:
- Daugiau virtų bulvių
- Nedėt miltų
- Negailėt druskos tešloj
- Negailėt druskos farše
- Negailėt pipirų farše
17 komentarų – “Cepelinai su mėsa”
Kaip visada – atrodo gražiai, o seilė iš tiesų tįsta!
Kulinarinis šou?
O faršą reikėtu pakepinti, man taip skaniau.
geriau butum nuejes pas mergas ir pavalges uz dyka
Dar galima padažą padaryti tokį, dubenėlyje pakepinant sumaišytus grietinę, margariną ir sviestą. Tada dar skaniau būna bent jau man.
Aš tai prie cepelinų, spirgučius kepintus užsipilu ant cepelinų da grietinės deduos. Tai gaunasi skanu labai.
Skanu, reikes kita karta paciam pasidaryti 🙂
Perspjovei ir mano gebėjimus. Beje, su gimdieniu…
@valdas
Dėkui dėkui 🙂
Atsiprašau už nekuklų klausimą, bet kodėl prieš verdant cepelinus jie buvo keturi, o išvirę liko tik du (bent jau taip pavaizduot fotografijose). Ar prieš verdant reikia puse jų suvaldyt, ar virimo metu jie susivienyja? Ir dar klausimas kokias bulves reikia naudot: baltas, geltonas ar kapčines? Ar tinka iš maximos? 🙂
@Bonifacijus
Buvo 4 ir liko 4. Du įsidėjau į lėkštę, du liko puode 🙂
O bulvės gal bet kokios tiks, pats naudojau geltonas, nes kitokių neturėjau. Turėtų tikt ir maximinės, jei nors kiek krakmolo yra 🙂
šaunu ir su nuotraukėlėmis ir paprastai išsamiai :D, saknaus darantiesiems
eina sau, jau gailiuosi, kad užėjau į maisto temą…seniai cepelinų norėjau o dabar iš vis seilėtekis
grj cia buvo su tais cepelinais sako buvo keturi liko tik du man patiko net savo seimininkams norvgegams papasakojau ir tie zvenge 😀
>Siggy
Negalvojau, kad tu iš viso kažką valgai 😀
>stase ilgakase
😀
Atrodo tikrai gerai. Labai noretusi gauti tavo mamos recepta. O zemaiciu blynus (tavo) visada darau, taip kaip mokei savo site’e. Saunuolis, paprasti, tikri receptai, be jokiu moderniu gudrybiu…
>Rima K. is Toronto
Mama sakė, kad tiesiog virtų bulvių minimaliai deda, arba galima iš viso be jų.
Ir į faršą gal kiaušinio nereikia, nes labai jis skystas lieka.
Supratau, dekui tau. Reiks daryti!