Grikių kotletai

Nebeatsimenu kas, bet kažkas iš blogerių kažkada mane užerzino, kai įdėjo šito gėrio nuotraukų. Prisiminiau, kaip mama prieš daug metų buvo vieną kartą iškepus šito skanėsto, tai vėl užsinorėjau. Kadangi aš Vilniuj, o mama Rokišky, tai teko keptis pačiam. Google padėjo surast grikių kotletų sudėtį:

  • 100g grikių kruopų
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 1 kiaušinis
  • 3 šaukštai krakmolo
  • Druskos, aliejaus, prieskonių
  • O toliau jau pagal kiekvieno išmanymą, nuo fermentinio sūrio iki faršo.

Aš, kaip vargšas studentas, nieko stebuklingo ten neprikroviau (kad nebūtų gaila išmest, jei ką). Šiaip kokios mėsytės būtų neblogai, bet baisu supykdyti forumo vegetarus (:

Taigi turim kažką panašaus į tai:

dsc00003

Imam 100g grikių (nedidelė stiklinė, mano manymu) ir, pasūdę vandenį, išverdam, geriausiai, kad vandens beverdant nebeliktų. Išvirus su šaukštu sumaigom kruopas, nuskutam ir smulkiai sutarkuojam morką bei svogūną (aišku, ne tokį didelį kaip nuotraukoj, nors čia jau pagal skonį). Tada dar supilam suplaktą kiaušinį bei tuos tris šaukštus krakmolo. Viską neblogai sumaišius tikriausiai pamatysit prastoką vaizdelį, panašų į šį:

dsc00004

Pažiūrėkit, ar šitoj masėj netrūksta druskos ar pan. Tada telieka tik pilt aliejų į keptuvę ir kept, po šio veiksmo matome jau kiek gražesnį vaizdą:

dsc00005

Skonis pakenčiamas, bet iki atmintyje išlikusių mamos kotletukų skonio dar toli. Gal, kad morka nelabai saldi pakliuvo, trūksta man cukraus šituose kotletuose, bet su braškių uogiene valgant, jau visai neblogai.

Papildymas: pastovėję per naktį ant stalo, iš ryto kotletukai pasidarė saldesni ir visiškai tinkami vartojimui be jokių uogienių ar kitų pagardinimų.

7 komentarai

  1. Eugenijus

    Perskaiciau „grikiu kokteiliai“, galvoju kas cia per velnias 😀
    O cia pasirodo grikiu kotletai… Tiesa pasakius irgi pirma kart girdziu toki dalyka 😀

  2. Mantas Įrašo autorius(-ė)

    @Laura
    Šviežiai iškepti kažkokie nelabai skanūs buvo, tai bandžiau kuo nors pagardint 🙂
    O pastovėję per naktį, pasidarė skanūs ir be priedų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *