Mieliniai blynai

Kaip jau neseniai minėjau, mane labai erzina blogeriai (na, gal daugiau blogerės), kurie prideda kokio nors seniai mano nevalgyto gėrio nuotraukų į savo blogus. Tai tenka ir pačiam bandyt pasidaryt, geriau būtų, jei mama padarytų, bet kad toli ji.

Taigi šįkart buvau užerzintas mieliniais blynais. Labai šaunu, kad pašonėj būna ir receptas su visais paaiškinimais įdėtas, nereikia po Google klaidžiot.

Taigi mums reiks:

  • 1,5 stiklinės miltų (aš supyliau mažiausiai 3 stiklines, kažką apsiskaičiavau tikriausiai)
  • 2 stiklinių pieno (na, gal truputį daugiau įpyliau)
  • 2 kiaušinių
  • 20g mielių (sunku man jas buvo nuo 100g atskirt, tai atsitiko taip, jog įdėjau apie 25g)
  • 2 šaukštai sviesto (ne paprasčiau būtų rašyt gramais?)
  • razinų (ėmiau geltonąsias, nes tamsiosios Maximoje nekaip atrodė)
  • druskos, cukraus, riebalų

dsc00008

Pradžiai pakaitinam vandens ir negailėdami įdedam saują razinų (nepakenks ir daugiau).

O toliau bandžiau viską daryt pagal kolegos aprašymą:

Įsipilam 1 stiklinę pieno, sudedam tuos 20g mielių, arbatinį šaukštelį cukraus ir tikriausiai kiek daugiau nei šaukštelį miltų (nes man jo neužteko). Ir visą šitą turtą išmaišę padedam į šiltą vietą (idealiai tinka koks nors dubuo su šiltu vandeniu), tik nesugalvokit ant ugnies kaitint, nes iščirškinsit tuos grybukus. Ir nepalikit viso šito ilgam be priežiūros, nes kyla viskas gana sparčiai:

dsc00009

Aš čia buvau pradžiai lėkštėje užmaišęs, bet gal geriau iš karto viską į didesnės talpos indą dėkit.

Kai jau šiek tiek pakilo, supilam likusią stiklinę pieno, suberiam miltus, įmetam kelis trupinius druskos (aš dėjau maždaug pusę arbatinio šaukštelio). Tada reikia atskirt kiaušinių trynius ir juos į bendrą masę sumest (man priimtiniau būtų viską vienoj vietoj suplakt, bet teko daryt pagal aprašymą). Visą šitą turtą gerai išmaišom, suplakam kiaušinių baltymus bei išlydom sviestą bei juos irgi supilam į bendrą indą bei išmaišom.

Dabar pažiūrėkit, kad nebūtų per skysta tešla (kad būtų galima šaukštu pakabint) ir pagal poreikį dar pripilam miltų. Taip pat nepagailėkit kokių 3-4 šaukštelių cukraus. Vėl viską gerai išmaišom ir dedam į šiltą vietą.

Per kokią valandą turėtų neblogai iškilt, bet pamaišius tešlos lieka dvigubai mažiau.

dsc00010

Dabar pasiimam išbrinkusias razinas (beje, Maximos kasininkė atidavė man geltonąsias razinas už dvigubai mažesnę tamsiųjų kainą, ačiū jai) bei sumetam į bendrą masę. Kadangi mielės surijo visą cukrų, tai prieš kepimą nepatingim įpilt dar bent 2-3 šaukštelius cukraus.

Negailėdami pripilam aliejaus (tinka ir taukai) į keptuvę, nes šitie blynai riebalus žvėriškai siurbia. Pakaitinam ir kepam:

dsc00011

dsc00012

Ir po viso šito turim štai ką:

dsc00014

Skanūs jie ir šilti, bet man labiau patikdavo atšalę (seniai mama bekepė šito gėrio), tai palaukiam kelias valandas.

Tada atsidarom serbentų uogienės stiklainį ir valgom. Deja, mano atveju, paaiškėjo, jog atsivežiau ne serbentų, o mėlynių uogienės, bet vis tiek labai skanu. Štai, seilinkit varvę:

dsc00015

12 komentarų

  1. Padarass

    Nu, bet tu ir žiaurus. Kaip užsinorėjau. Seiliavarvis užėjo.

  2. Mantas Įrašo autorius(-ė)

    @Padarass
    Man ir taip buvo, kai užveizėjau kitame tinklaraštyje nuotraukas 😀

    @Eugenijus
    Tai kad jos ir pačios moka išsikept gal. Džiaugiuos dar, kad nedailioji lytis nesiunčia 😀

    @Evaldas
    Kulinaras iš manęs kaip iš Rimiškio dainininkas, bet gal kada gyvenime ir pramoksiu maisto pasigamint. O visi šitie blynai tai čia juoko darbas, tik reikia nepatingėt ir pažaist pora valandų.

    @Laura
    Tai kad paskutinį kartą blynus kepiau dar per sesiją, birželį. Nebėra jų 🙂

  3. Julius Osokinas

    Mamos vaikas, visur mamą mini 🙂

    Bet, išties, man primena mokyklą, kai per Užgavėnes valgykloje būdavo mieliniai blynai 🙂 Labai skanu su grietine 🙂

  4. Atgalinis pranešimas: Niam Niam mieliniai blynai su obuoliais | Karolis Vyčius

  5. Tofsla

    Ačiū, tešla jau kyla, duokdie, dar ir valgoma bus ir vyriškio grįžusio nenutrūčysiu.
    Tik aš, tai jau aišku, apsieisiu be razinų.
    Cepelinams vis dar nepasiryžtu. Dar čėso yr, iki pensijos visgi išmoksiu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *