Šis tinklaraštis buvo pradėtas rašyti 2007-11-16, bet pastaruoju metu kaip ir daugelis kitų tinklaraščių pamažu beveik numirė. WordPress sistemos talpinimo kaina pastaraisiais metais beveik padvigubėjo, tad atėjo laikas jį ištrinti arba užkonservuoti. Galima buvo tai paprastai padaryti perkeliant į wordpress.com, bet nutariau pabandyti kitą nemokamą alternatyvą - Google Sites, ji leidžia nemokamai prijungti turimą domeną. Kadangi daugelis įrašų jau seniai morališkai pasenę, nutariau juos ištrinti, palikau tik keletą, kurie dar gali būti man pačiam ar kam kitam aktualūs. Google mėgsta uždarinėti savo paslaugas, tikriausiai kažkada uždarys ir Google Sites, bet kol kas pabandysim. Taigi nuo 2023-10-25 keliamės iš WordPress į Google Sites.

Esu Mantas Malcius, gimiau Rokiškyje, 1989 metų rudenį. Nuo 2014-03-18 dirbu Valstybės duomenų agentūroje (Statistikos departamente), kur esu atsakingas už Valdžios sektoriaus deficito ir Mastrichto skolos apskaičiavimą.

Gyvenime be Lietuvos teko pagyventi Islandijoje ir JAV. Darbo reikalais kartais tenka apsilankyti Liuksemburge, Paryžiuje, Vašingtone. Visgi esu sėslus žmogus, kuriam Lietuvoje geriau.

Turiu pavardę, kurioje nėra raidės „č“, bet lietuviai yra įsitikinę kitaip. Gyvenime man buvo priskirta ir kitokių pavardžių, pvz., Mačiulis, Šalčius, Malcians, Matulis, Valčiukas, Malicious.

Jaunystėje buvau labai įsitraukęs į gyvūnų globos veiklą, dabar nesu visai jos apleidęs, kartais pagloboju vieną kitą šuniuką, esu sau pasilikęs vieną katę. Mano vardu 2014-10-01 įregistruota VšĮ „Kaimo grandinė“, tad teko išmokti tvarkyti jos buhalteriją ir kitus popierizmus.

Dažnai su draugais duodu kraujo, tam sukurtas atskiras puslapis. Jau turiu ir Garbės donoro pažymėjimą, kuris duodamas už 40 neatlygintinų donacijų.

Naudoju Linux Mint, anksčiau ilgą laiką į lietuvių kalbą verčiau WordPress.

Neturiu automobilio, beveik ištisus metus važinėju dviračiu.

Mane galima rasti: Facebook, Strava, susisiekti mantas.malcius@gmail.com