Braunis su burokais

Išleidom bendradarbę į Vašingtoną pasimokyt dviems savaitėms, prisakėm parvežt braunio iš Walmarto. Visą savaitę zyziau prieš išvažiuojant. Bet jautė mano širdis, kad neatveš. Jautė! Teko pirkt kepimo skardą ir brauniu rūpintis pačiam. Kaip ir buvo galima tikėtis, čia vienas iš tų kepinių, kurio nelabai įmanoma sugadint, pats tas kreivarankiui Malčiui. Apžiūrėjau enternete keletą receptų, visur tas pats – šokoladas, kakava, miltai, kiaušiniai, cukrus, sviestas, riešutai. Viskas kaip ir paprasta. Na ir aišku, Malčius nebūtų Malčius, jei neįdėtų buroko. Burokas dar niekad niekur nepamaišė ir skonio nepagadino. Produktų proporcijas Malčius deda iš akies, tik visur prigrasinta neperkept, tai pasirinkau 175C ir 30 min, buvo pats tas.

Sudėtis gaunasi maždaug tokia:

Pradžiai neišvengiamai metaliniam dubeny reikia išlydyt šokoladą su sviestu. Tik išlydyt, neperkaitint, kad paskui vėsint nereiktų. Kol jie tirpsta, galima kiaušinius išsiplakt ir buroką susitarkuot smulkiausia tarka. Į ištirpusį sviestą su šokoladu galima sumest burokus, kad atvėstų viskas, įsidėt porą šaukštų medaus pagal skonį, pribert kakavos, pamaišyt. Na ir galima supilt kiaušinius, vos vos paliekant pyrago viršui paglaistyti, kad gražiau atrodytų. Sumaišom, pilam miltus iš akies, per daug gal nereikia, kad paskui neužspringtumėt valgydami. Puikiai išmaišom viską, dedam į skardą kepimo popierių ir pilam ką turim. Išlygint su šakute galima ir viršų kiaušinių masės likučiu ištept, kad blizgėtų. Viskas, orkaitėn 175C, pusę valandos, sako, labai išdžiūva ilgiau pakepus. Iškepusį uždengiau ir palikau iki ryto orkaitėj. Dar vos šiltas ryte buvo. Puikiai gavosi. Geresnis nei Walmarte. Burokai yra jėga. Visur tinka.