Obuolių pyragas su burokais
Jei yra burokinis šokoladinis pyragas ir burokiniai kibinai, tai visai natūralu, kad egzistuoja ir burokinis obuolių pyragas. Jo gamyba itin greita, tai net pusryčiams galima išsikepti.
5 laisvai lakstančių vištų kiaušiniai
1 burokas iš mamos „kitais metais nieko nebesodinsiu“ daržo
Stiklinaitė ekologiškų pilnagrūdžių kvietinių miltų
Iki dešimt obuolių, priklausomai nuo dydžio
Labai saikingai medaus arba cukraus
Truputį sviesto ar aliejaus
Gerai išplakam kiaušinius su cukrum ar medum, smulkia tarka sutrinam buroką, galima įdėt truputį sviesto ar šliūkštelt aliejaus, įmaišom miltus, bet jų daug nereikia, tešla turi likt skysta.
Tepam skardą riebalais arba dedam kepimo popierių, pilam pusę tešlos ir ją lygiai paskirstom, smulkiai pjaustom obuolius ir palaidojam juos po likusiu tešlos kiekiu. Dedam į orkaitę pasišildyt 180C/35min, o kol tas kepa galima pažaist su kate. Ir netrukus turim gražiai nuraudusį, kvapnų, skanų šiltą pyragą.
Įrašų ciklas finansuojamas Europos Sąjungos projekto „Burokų reintegracija Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės virtuvėje: teorija ir praktika“ lėšomis.