Vegetariška lazanija su burokais
Labai pavykęs gaminys, reikia Malčiui užsirašyt, kad ateity pats nepamirštų.
Sudėtis:
2 svogūnai
4 skiltelės česnako
2 saldžiosios bulvės – batatai
keli pievagrybiai
1 raudonasis burokėlis
didelė pakuotė špinatų
marinuoti agurkėliai
pakelis trintų pomidorų
pakelis grūdėtos varškės
daug makaronams tinkamo sūrio
lazanijos makaronų lakštai (apvirti nereikia)
druska, raudonėlis, bazilikas, aliejus, sviestas
Nulupam svogūnus, susmulkinam, metam į keptuvę su aliejum. Nusilupam česnako skilteles, susmulkinam, metam į keptuvę. Pasismulkinam pievagrybius, metam į keptuvę, pakepinam, bet nepersistengiam.
Pilam keptuvės turinį į puodą. Sudedam smulkiais kubeliais pjaustytus batatus ir burokėlį, supilam trintus pomidorus. Šliūkšt druskos, raudonėlio, baziliko po šaukštelį, sviesto galima įdėt, tas niekad nepakenkia. Verdam ramiai apie 40 minučių, kol batatai pradės minkštėti. Tuo tarpu labai smulkiai susipjaustom agurkėlius ir metam į bendrą katilą.
Paralelinėj visatoj verdančiu vandeniu nuplikom špinatus, kad suvystų ir nusunkiam. Varškė laukia savo eilės.
Imam kepimo skardą. Į apačią kraunam nedidelį sluoksnį daržovių troškinio, kad makaronams būtų užtektinai drėgmės iš visų pusių. Dedam pirmą sluoksnį makaronų, ant jų galima užpilt truputį fermentinio sūrio ir kraunam rimtesnį daržovių sluoksnį. Vėl makaronų sluoksnis. Špinatai kelia savo nuvytusias rankas, tai dedam jų sluoksnį su varškės grūdeliais. Vėl makaronų sluoksnis. Sukraunam likusias daržoves ir pilam galingą sluoksnį fermentinio sūrio.
Paliekam pasišildyt įkaitintoj orkaitėj 185C/50min.
Supaprastintas ir patobulintas Beatos Nikolsonienės receptas.